Analysepakker 

Covid-19 antistoffer (og RT-PCR)


Antistofftest for covid-19 er nå tilgjengelig som blodprøve


Har du hatt symptomer på covid-19 men ikke tatt prøve i hals og nese? Da kan du teste om du har dannet antistoffene IgG og IgM. Du må ha vært syk i minimum 1 uke før du kan ta denne blodprøven. Studier har vist tilstedeværelse av antistoffer i opptil 9 måneder etter sykdom med covid-19. Vi tilbyr også hals- og neseprøve til RT-PCR for reiser. Attestgebyr på 249,- tilkommer.  

Generell helsesjekk


For deg som er blitt slapp og sliten/opplever en endring


En generell helsesjekk inkluderer jern, vitaminer, stoffskifte, lever- og nyreverdier. I tillegg sjekkes kolesterolverdier og blodsukker. Formålet er å avdekke om det foreligger en biokjemisk årsak bak endringer du opplever i det daglige. Det er viktig å påpeke at en generell helsesjekk ikke utelukker sykdom og at det må foreligge symptomer eller mistanke om sykdom for å bestille prøven. 


Stoffskifte


For deg som har symptomer og ev. stoffskiftesykdom


En sjekk som inkluderer de vanligste stoffskifteprøvene for å avdekke stoffskiftesykdom eventuelt oppfølging av prøveverdier under behandling. 


Lever- og nyreverdier


For deg som ønsker å kontrollere lever- og nyreverdier 


Har du symptomer fra lever- og nyrer som skummende urin, lys avføring, eller avføring som flyter i doskålen med magesmerter? Da kan det være det være lurt å sjekke leververdiene, eller nyreverdiene. Er urinen din sterkt gulfarget kan det være et tegn på at du ikke drikker nok væske. I løpet av ett døgn trenger kroppen 30ml væske per kg kroppsvekt. 


Kolesterol og blodsukker


Forebyggende prøvesvar for å hindre komplikasjoner


Er det tidlig forekomst av hjerte- og karhendelser i din familie, eller ønsker du å vite hvordan dine kolesterolverdier er? Da kan måling av Totalkolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol og Triglyserider hjelpe deg på veien. Et sunt kosthold og mosjon forebygger hjerte- og hjerneslag. Høyt blodsukker over tid vil kunne utvikle seg til diabetes. Har du en eller flere førstegradsslektninger med diabetes har du økt risiko for å utvikle diabetes selv. 


Vitaminer og mineraler


Vitaminmangel kan gi en rekke symptomer


Vitaminer og mineraler er viktige bestanddeler av kroppen som ikke alle får gjennom solen eller kostholdet. Vitamin D-mangel er vanlig vinterhalvåret og kan gi en rekke plager. I tillegg er vitamin B12 og B9 (folat) viktige for å ikke føle seg ute av form. Mineraler kan vi også ha mangel på eller for mye av. Et variert og sunt kosthold med frukt & grønnsaker er viktig for at man får alle disse byggestenene til å få kroppen til å fungere optimalt. 


Anemi


Menstruasjon og lite variert kosthold kan skape anemi 


Anemiutredning kan føre til riktige valg når det kommer til behandling av årsaken. Det finnes forskjellige typer anemi, og har man jernmangelanemivil tilskudd hjelpe, men ikke for andre typer anemi. Derfor er en helhetlig vurdering viktig før igangsettelse av behandling. Barn kan ofte få for lite jern i kosten og det vil skape mangelsymptomer på jern. 


Allergi


Allergiutredning for vinter- og sommerhalvår 


En utvidet allergiprøve kan avdekke matallergier, allergier mot dyr eller legemidler. Det er viktig å få med hva du tror du får symptomer av så kan vi sjekke om det er en allergisk reaksjon du får av dette. I tillegg vil yrkesbelastning også kunne skape allergier, for eksempel mot plasthansker/latex for de som bruker dette mye, som frisører. Å ha vært utsatt for et allergen betyr ikke at du ikke kan bli allergisk. Å bli utsatt for noe over lengre tid kan fortsatt skape allergi. 


Avføring- og urinprøve


Skjult blod kan avdekkes i avføringen


Urinen og avføringen kan avdekke sykdom. Har du endret avføringsmønster, mageknip eller blod i avføringen anbefales utredning. Norge ligger i verdenstoppen når det kommer til tarmkreft. En enkel avføringsprøve som leveres inn til Fürst kan avdekke betennelsesceller eller såkalt okkult (skjult) blod. Urinen kan også avdekke sykdom, når man for eksempel ser blod i urinen, skum eller svie ved vannlatning .